Оборудване и пиезопътека захранват зелената класна стая на горски парк "Амзово" край Смолян

Изображение 1 от 2

    EVN България дари оборудване и пиезопътека, с които се захранва зелена класна стая в горски парк „Амзово“ край гр. Смолян. Дарението е част от програмата „EVN за България“ която през 2016 г. подкрепи четири обществени проекта в Югоизточна България.

    Днес в горски парк „Амзово“ край Смолян беше представен проектът на сдружение „Fun in the Mountain“, в рамките на който EVN България подкрепи изграждането на фотоволтаична система за образователни цели и демонстрационна пиезопътека за зелена класна стая. Фотоволтаичната система осигурява автономно захранване с енергия на класната стая, а пиезопътеката нагледно и по забавен начин демонстрира превръщането на механичната енергия в електрическа. Дейностите, които бяха извършени през лятото и есента на 2016 г. са на обща стойност 9360 лв., като финансирането, предоставено от ЕVN България е в размер на 7460 лв.

    На представянето присъстваха Станислава Николова, ръководител проект от сдружение „Fun in the Mountain“, което стои зад реализацията на парк „Амзово“, Робърт Дик, председател на Управителния съвет на EVN България, Калина Трифонова, зам.- председател на компанията, Костадин Величков, изп. член на съвета на директорите на EVN България Електроразпределение, Андриян Петров, зам.-областен управител на област Смолян и Марин Захариев, зам.-кмет на община Смолян.

    Новото оборудване в горски парк „Амзово“ ще подобри условията за обучение на децата от региона, които посещават зеленото училище. В рамките на програмата са изработени и обучителни материали за рационално използване на енергията. „За нас е важно, че с подкрепата си за този проект можем да съчетаем темата за енергийна ефективност с образование“, сподели Робърт Дик.

    Проектът в парк „Амзово“ е част от програма „EVN за България“, в рамките на която EVN подкрепи четири обществени проекта в Югоизточна България от общо 77 кандидатури.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини