Децата от православния център "Чисти сърца" посрещнаха гости от чужбина по проект на Първо СУ"Св.св.Кирил и Методий"

Изображение 1 от 4

    Младежи от три държави гостуват по проект на смолянско училище за обмен на добри практики. Младежкият православен център „Чисти сърца“ към храм „Св. Висарион Смоленски“ посрещна също посрещна учениците от Полша, Чехия и Италия, които са на обменно посещение в Първо СО „Св. св. Кирил и Методий“ – Смолян. Центърът  „Чисти сърца“, който вече е сред най-позитивните и утвърдени организации в Смолян започна своята дейност преди 8 години именно с ученици от 9 клас в Първо СО, записани в клуб „Деца-журналисти“.

    Проектът, който изпълняват четирите държави   Италия, Чехия, Полша и България в лицето на Смолян е по европейската програма „Еразъм  плюс". Насочен  е към изкуство, и по тази линия децата от „Чисти сърца“ с радост посрещнаха връстници от Европа.

     Детският хор към „Чисти сърца“ ги поздрави с изпълния на песнопения от новия си репертоар,  а  учителката по вероучение Радка Георгиева представи дейността на центъра през последната година. Презентацията показа фотоси от 15 творчески и доброволчески прояви на "Чисти сърца".

    В ролята на преводач на работния по проекта английски език, влезна Анастасия Гергова, завършила курса в клуба по журналистика към Центъра.

    Девойката продължава да сътрудничи, както и всички завършили членове, които вече са студенти. Гостите видяха и двете изложби: "Манастирите - убежище на вярата" и "Творим и спортуваме заедно - празник на Смолянските езера с децата от Съюза на инвалидите в Смолян".

    Проектът „Създай и бъди свободен“ за сътрудничество и обмен на добри практики  обогатява учениците и от четирите държави, посочиха самите те. Ръководителят на партньорската група от страна на домакините от Смолян, Дафинка Николова, преподавател  от Първо Средно училище, изказа благодарност за гостоприемството и за новите обогатени връзки. На всички гостенчета бяха подарени иконки на Св. Висарион Смоленски, духовен закрилник на Родопите и брошурата „Нашият храм“, отпечатана с „доброволчески левчета“, които децата отделят от джобните си парички за благотворителна дейност.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини