Екранизират „Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи“

Януари 1946 г. Докато Лондон се съвзема мъчително от травмите на Втората световна война, младата писателка Джулиет Аштън трескаво търси сюжет за нов роман, твърдо решила да загърби военните събития и да пише само за слънчевата страна на живота.

И тогава получава писмо от непознат – член основател на Клуба на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи, който е част от Нормандските острови. Авторът на писмото, попаднал случайно на името на Джулиет, отправя молба към останалите членове на клуба да пишат и те на младата писателка и така епистоларният кръг започва да се разширява, връщайки Джулиет обратно към военните събития, от които тя отчаяно се опитва да избяга.

Така се ражда обаче един забележителен разказ за остров Гърнзи по време на германската окупация и за едно общество, забележително като името си.

Екранизирането на романа „Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи“ от Ани Бароуз и Мери Ан Шафър ще бъде под режисурата на Майк Нюъл и с участието на Лили Джеймс в главната роля. Сега стана яно, че ще й партнира познатият ни от „Игра на тронове“ Майкъл Хюисман. Сценарист е Дон Руус, а неговият вариант е ошлайфан от Том Безуча. 
 

Източник: cinefish

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини