Марешки няма да прави нова партия, преименува старата

Бизнесменът Веселин Марешки, който получи над 420 000 гласа на президентските избори и се нареди на четвърто място, няма да прави нова партия, а ще преименува старата - "Либерален алианс" на "Воля". Няма да ни стигне времето до евентуалните предсрочни парламентарни избори, за да създадем нова партия, затова ще преименуваме старата, съобщи Марешки пред Нова тв.

Той беше категоричен, че новата му формация ще участва на изборите за нов парламент. По думите му към момента бъдещата му формация разполагала с 15-18% подкрепа според социологически проучвания. Щяла да се позиционира в център-дясно.

"Единственото, което нямаме е кандидати за депутати, но имаме кандидати да ни дават добри идеи за зравеопазване, сигурност и култура", каза Марешки. Той отказа да посочи конкретни имена, но заяви, че имало много професори, доценти и бизнесмени, които го подкрепяли.

Марешки се обяви и за въвеждането на мажоритарна избирателна система. По думите му, ако тя бъде въведена системните партии нямало да спечелят нито един мандат.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини