Спец ченгета от Хасково ловят престъпна група, занимавала се с боеприпаси

Изображение 1 от 4

    Полицаи от Хасково, Пловдив и Сливен участваха в залавяне на престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на боеприпаси. Полицейската операция е проведена главно от служба БОП – Стара Загора на 2 декември, под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщиха от МВР.
    По време на акцията са проверени седем адреса. Оттам са иззети 16 пистолета, 8 пушки, 5 цеви, 36 пресовки хексоген, взривно вещество, 806 патрона, около 30 гилзи, 7 пълнители и шест кутии барут. Установени са още 77 капсул-детонатори, два снаряда, огнепроводен шнур, взриватели за гранатомет и за гранати, 242 капсули за възпламеняване и 103 сигнални ракети.
    Задържани са петима мъже – Д.М. /69г./, Т.И. /63г./, Д.А. /43г./, Т.Т. /53г./ и Д.Б. /63г./. Наложена им е полицейска мярка за 24 часа. Двама от заловените са действащи служители на оръжейна фирма. От цялата престъпна група, само един е известен на полицията.

    По случая е образувано досъдебно производство за незаконно производство, съхранение и продажба на боеприпаси.
    Данните от акцията бяха представени на брифинг в ГДБОП от главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, заместник-директора на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев, говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев и началника на отдел „Противодействие на наркотрафика“ – ГДБОП Цветан Панков.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини