Versace направи курорт с охлаждащ се пясък

изпрати на приятел Суперлуксозен курорт с марката Versace ще бъде открит в Дубай в края на 2009 година. Гигантският дворец, наречен Palazzo Versace, ще задоволява абсолютно всякакви капризи на милиардерите. Скъпият курорт, собственост на италианската марка, ще разполага дори с плаж с охлаждащ се пясък. По този начин печащите се на него няма да „пържат" стъпалата си, когато ходят по пясъка под жулещото слънце. Много често температурите в Дубай достигат и 50 градуса през лятото.
Охлаждането на пясъка ще става посредством специална супертехнологична система от тръби, разположена под плажа.
В Австралия също съществува Palazzo Versace, собственост на италианската група, където отсядат многобройни холивудски звезди.
Хотелът в Дубай обаче ще бъде още по-внушителен. Много от 213-те стаи, разположени на 10 етажа, ще разполагат със собствени басейни. Хотелът ще разполага и със 169 апартамента.
Намерението на групировката е да открие в бъдеще и други 15 „Палацо Версаче" в различни столици по света.
Въпреки че в дубайския хотел ще бъдат задоволени всички прищевки на богатите, защитниците на екологията вече се обявиха против системата за охлаждане на пясъка на плажа. Причината за недоволството им е, че при охлаждането се произвежда голямо количество отровни емисии.
В столицата на ОАЕ близо 60% от жителите произвеждат по 44 тона въглероден диоксид годишно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини