Южноцентрално държавно предприятие дари 500 кубични метра дървесина в помощ на пострадалите жители на Хитрино

Изображение 1 от 2

    На редовно заседание Управителния съвет на Южноцентралното държавно предприятие взе решение да окаже помощ на пострадалите при трагичния инцидент в с.Хитрино.

    500 кубични метра едра строителна дървесина ще бъдат дарени на нуждаещите се от шуменското село. По пазарна оценка дарението на горското предприятие е на стойност над 60 000 лева.

    „Всички скърбим с роднините на жертвите и сме съпричастни към трагедията в с.Хитрино. Горският сектор винаги е помагал и се е отзовавал в помощ при възникване на подобни обстоятелства.

    Предприятието изпълнява и социални дейности, затова за нас решението да помогнем на хората, останали без дом преди празниците, бе взето лесно. Зад него стои и целия личен състав, както и служителите на териториалните поделения“, заяви директорът на ЮЦДП инж. Ботьо Арабаджиев. Отпуснатият дървен материал ще бъде използван целево за подпомагане на жителите на с.Хитрино за възстановяване на жилищата им, пострадали при взривовете от събота.

    Дарението от страна на ЮЦДП е приблизително половината от цялостната помощ, която организират държавните горски предприятия. Същото количество едра строителна дървесина ще бъде отпуснато от Югозападното държавно предприятие, а Североизточното държавно предприятие ще осигури дърва за огрев на всички, засегнати от трагедията в Хитрино. Общата стойност на помощта от горския сектор надхвърля 130 000 лв.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини