Смолян с отличие от първите награди за туризъм,учредени от министерството

Смолян, Лъки и Чепеларе са сред предпочитаните „ОБЩИНИ НА 2016 Г. ЗА ПЛАНИНСКИ ТУРИЗЪМ“.

Съборът на народното творчество и животновъдството Рожен също бе отличен като предпочитано Туристическо събитие. Кисело мляко от Момчиловци се класира на втора позиция след Панагюрското златно съкровище в раздел журналистически материал на тема туризъм в радио. 
За първа година Министерството на туризма връчи Годишни награди в туризма. Официалната церемония се състои на 19 декември в зала „Концертна“ на Централния военен клуб. Победителите в Годишните награди в туризма се оценяваха в 16 категории в два етапа. Разработена бе специална методология, съобразена със съответния набор от количествени и качествени показатели и измерители, съобразени с критериите на Световната организация по туризъм. През първия етап всеки желаещ можеше да подаде кандидатура, съгласно Правилата за кандидатстване, публикувани на интернет платформата www.tourismawards.bg. В продължение на повече от един месец бяха подадени над 200 кандидатури в 15-те обявени категории (в 16-та категория „Изборът на българите“ номинираните са предварително определени).
Всички те бяха разгледани и оценени, съгласно разработената методология и карти за оценка. От 8 декември започна публичното онлайн гласуване на платформата www.tourismawards.bg, което определи победителя във всяка категория. То приключи в полунощ на 18 срещу 19 декември. Тогава станаха ясни победителите във всяка категория и те бяха определени изцяло от хората. Гласуването през интернет платформата www.tourismawards.bg е ограничено на база IP адреси, като може да се гласува по един път от устройство. Всички подадени повторно гласове от едно устройство се регистрират като недействителни.
В категорията „Общини за 2016 г. за планински туризъм”, за Смолян онлайн са гласували 24,67% . Вотът нарежда общината на второ място след община Банско, за която са гласували 27,04% .
Роженският събор също е на втора позиция след Фестивала на розата. За събора в онлайн допитването са гласували 19,82 %, а за Фестивала на розата –Казанлък -20,35 %. 
Кисело мляко от Момчиловци, вода от Сатовча, загадки и тайни от Странджа също е на второ място след Панагюрското златно съкровище в раздел „Журналистически материал на тема туризъм в радио”. 37,85 % от онлайн гласувалите са подкрепили Киселото мляко от Момчиловци, а за Панагюрското златно съкровище са гласували 41,43 на сто. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини