Полицията:: Без сериозни престъпления и катастрофи в Смолян и областта по празниците

Изминалите новогодишни празнични дни преминаха в сравнително спокойна обстановка, съобщават от пресцентъра на ОД МВР в Смолян. На територията на ОД МВР – Смолян не са били допуснати сериозни нарушения на обществения ред, тежки пътни инциденти с пострадали, престъпления и пожари. На общо 8 пожара, два от които с щети, както и на шест сигнала за техническа помощ са отреагирали екипите на Регионалната дирекция ПБЗН в Смолян през празничните дни.

Около 06.30ч. на 01.01.2017 г. огнеборците са гасили пожар в покрива на къща в Чепеларе. Огънят е лумнал заради задръстен със сажди комин и е унищожил около 8 квадратни метра покривна конструкция. Екипът загасил пламъците и са спасени три сгради в близост.

Също на 1 януари е горял и контейнер за PVC отпадъци до хотел „Форест глейд“ в Пампорово. Предполагаема причина за пожара е изхвърлена незагасена пепел до контейнера, който е изгорял предотвратено е унищожаването на сграда и два леки автомобила.

В РД ПБЗН – Смолян са получени общо шест сигнала за пожари без материални загуби в запушени комини главно на територията на община Смолян. Предполагаема причина за възникналите пожари е непочистен комин. Пожарите са посетени и потушени от противопожарни екипи.

Другите шест сигнала в РД ПБЗН – Смолян са за оказване на техническа помощ, съдействие на ВиК, ЦСМП и РУ.  

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини