Възрастна жена загина при пожар в Смолян, двама възрастни и две деца обгазени при инцидента

Възрастна жена загина при пожар в апартамент на ул.“Кокиче“ в центъра на Смолян снощи. 89 годишната жертва най-вероятно е загинала от обгазяване, тя била сама по време на инцидента, за който сигналът е подаден около 18.45 ч. на 4 януари, съобщават от полицията. При пожара са пострадали и двама възрастни и две деца, живеещи над апартамента, който изгорял.

Леко обгазени и настанени в болницата са съседите на загиналата жена-възрастна двойка- 64-годишна жена и 66-годишният й съпруг, както и двете им внучета-момиче на 8 г. и 2 годишно момче. Децата най-вероятно са пострадали от задушливите пушеци и дим, които проникнали в жилището им от бушуващия пожар под него, уточниха от пресцентъра н аполицията. Двамата възрастни са били обгазени от дима, когато излизат на стълбищата, в опит да се ориентират какво се случва и в последствие да помогната на жената в горящия апартамент.

На място пристигат огнеборци, които бързо овладяват пожара и спасяват възрастната двойка и децата. Оказана им е незабавна медицинска помощ в МБАЛ "Братан Шукеров" - Смолян. Момченцето е настанено в детско отделение, с леко обгазяване и старо заболяване - вирусна пневмония. Съпругът е прегледан и освободен за домашно лечение.

Запаленият апартамент е изгорял напълно, унищожени са мебелите, хладилник, печка на дърва, от която се предполага, че е станал инцидента. Опушени са над 220 кв. метра стени, около 30 кв. метра мазилка е паднала. Причини за възникване на пожара са в процес на установяване, направен е оглед от оперативна група при ОД МВР, полицията и пожарната, а по по случая е образувано досъдебно производство.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини