Рибар хвана 250-килограмова риба, но се оказа във водата

Рос Чапман бил на риба на около 30 морски мили от брега. Той хванал голям марлин, към 250 кг. по негова преценка. После се оказал зад борда. Лодката му отплувала и той прекарал 6 часа във водата, преди да го извадят оттам.

Първоначално тази история се появи в медиите с любопитния детайл, че голямата риба е завлекла човека във водата. Но после се оказа друго. Приятел на г-н Чапман разказа, че става дума за обикновен инцидент. Рос извадил марлина, маркирал го и го пуснал обратно във водата. При това бутнал камерата си GoPro, седнал на кърмовата греда отзад на лодката. Когато се пресягнал да я хване, паднал във водата, разказва Жени Гейтс, друг участник в играта. Лодката на Рос била на скорост, така, че отплувала без него. Имало и други, излезли с лодки за маплини в близост до инцидента, Рос можел да ги види, но те разбрали за станалото едва когато друг рибар видял лодката без човек на нея. Тогава вдигнали тревога.

Рос Чапман бил изваден от водата след шест часа от преминаващ кораб и бил приет в болница с тежка хипотермия и шок. Според капитана на чартърния кораб, рибарят бил напълно изтощен и изгорял от слънцето.

Австралийската програма за маркиране DPI Game Fish е най-голямата по рода си в света и е в действие от 1973 година. Уловените риби се маркират и пускат, за да се получи информация за биологията - разпределение, движение, растеж, експлоатация - на марлини, риба тон, акули и др., като насърчава рибарите да участва в управлението на риболова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини