Първото заседание на Кризисния щаб за тази година, обсъдиха мерките за идващите сняг и сутд в Смолян и областта

Изображение 1 от 3

    Първото заседание на Областния щаб за справяне с бедствия и аварии събра в областната упарва всички ръководители и представители на РД ПБЗН-Смолян, ОД МВР-Смолян, КАТ „Пътна полиция”, РД ГП-Смолян, 101-ви Алпийски батальон, ОПУ-Смолян, ЮЦДП-Смолян, РДГ-Смолян, РЗИ-Смолян, РИОСВ-Смолян, Дирекция „Социално подпомагане”, РУО-Смолян, БЧК-Смолян, представители на дружествата ЕВН и ВиК, Планински служби, фирми, отговарящи за поддръжката на пътната инфраструктура, лекари и експерти.

    Обсъдена беше готовността за реакция на всяка една институция при неблагоприятни климатични условия, които биха довели до извънредно положение. Всеки от участниците в заседанието декларира готовността и наличните ресурси, с които разполага представяната от него институция за справяне при бедствени ситуации.

    На заседанието се поставиха въпроси, свързани с осигуряване на безопасността на най-уязвимите групи от населението, сред окито самотните възрастни хора в отдалечени райони, деца и болни. Засегнати бяха и темите свързани с енергийната обезпеченост и водоснабдяването, за което представителите на дружествата ЕВН и ВиК декларираха своята готовност.

    Мобилните оператори са гарантирали пред областна управа, че имат подготовка, за да осигурят безпроблемна комуникация при тежки зимни условия. От Регионалното управление на образованието в Смолян са предупредили директорите на учебни заведения да не се допуска драстично изстиване на сградите през ваканцията.

    В заключение заместник-областният управител призова да се работи в екип, защото практиката доказва, че само в добро сътрудничество се постигат успехи и се преодоляват трудни моменти.  

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини