Боян Симеонов е победител в конкурса "Читател на годината" за 2016 в Смолян

Изображение 1 от 2

    Регионална библиотека – Смолян излъчи победителите от организирания за втора поредна година конкурс „Читател на годината“. Целта на инициативата е да насърчи четенето сред всички възрасти и да възпита любов към книгите, особено сред подрастващите.

    На базата на резултатите от електронната си система за обслужване на читателите, регионалната библиотека в Смолян излъчи трима победители сред възрастните и още толкова сред малките читатели до 14 годишна възраст.

    С най –много прочетени книги за 2016 година са:

    1. Боян Василев Симеонов – 214 книги

    2. Марин Димов Мирчев – 183 книги

    3. Катя Василева Савова -172 книги.

    В групата читатели до 14 години първите три места са заети от момичета:

    1.Деница Елтимирова Чокова – 106 книги

    2.Ани Владимирова Колаксъзова – 77 книги

    3. Мария Манолова Стефанова - 76 книги

    Като победител Боян Симеонов получава и наградата на българския евродепута от ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел - посещение на Европейския парламент в Брюксел. Отличието ще бъде връчено на 21 януари от 12.00 ч. в Дома на Европа на официална церемония за цялата страна.

     Всички номинирани получават грамота, едногодишен абонамент за услугите на библиотеката и книга. Инициативата „Читател на годината“ се провежда за втори път, след успеха на първото издание. Тя се организира от Столична библиотека и зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, с подкрепата на Българската библиотечно-информационна асоциация, организираха за втора поредна година конкурса „Читател на годината“.

    Конкурсът обхваща читателите на регионалните библиотеки в страната, които имат централна роля за подобряване на уменията за четене.

    По регламент, всяка една от регионалните библиотеки, участващи в инициативата, следва да излъчи измежду своите читатели носител на отличието „Читател на годината 2016” на базата на най-голям брой заети книги през тази година. Наградата за всички отличени с приза е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от евродепутата Мария Габриел.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини