Зимна обстановка в цялата Смолянска област, новият сняг надхвърля 40 см на места

    Към момента на територията на Смолянска област няма затворени пътища, откъснати от снега населени места и прекъснато електрозахранване. Няма и подадени сигнали за бедстващи хора или закъсали в преспите автомобили. Така областният управител на Смолян Недялко Славов обобщи зимната обстановка към 12.00 часа на 10 януари, след като от снощи вали обилен сняг.

    Обстановката е зимна- от 6.30 часа на 10.01.2017 г. са въведени ограничения за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета на територията на Смолянска област, а всички останали автомобили да се движат с вериги. Забранено е движението на товарни коли над 12 тона.
    Снежната покривка е обилна навсякъде в областта, но най-много сняг има в южно разположените от Смолян общини- Неделино, Рудозем,Мадан, Златоград, Смолян.
    "През нощта имаме няколко случая на водачи на леки и товарни автомобили, които въпреки ограниченията се опитват да преминат, главно по проходите. Снощи на прохода „Рожен“ с техника от пътноподдържащите фирми е изтеглен ТИР с товар от Бургас, днес на обяд, на път за Рудозем, камионът отново е закъсал на Средногорци и е отбит от пътя. С цел спазване на ограниченията на места, основно по проходите, патрулират съвместни екипи на КАТ-Пътна полиция и ДАИ.

    Въведени са ограничения и в съседните области- Хасковска, Кърджалийска, Пазарджишка и Благоевградска, като се поддържа връзка с властите там, за да се координират мерките и ограниченията, допълни областният управител на Смолян.

    СмолянБГвести.нет

    Снимките са от обходите по републиканската пътна мрежа в областта, които правят областният управител Славов и заместниците му. .Кадрите са от тази сутрин-10.01.2017г

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини