Световен ден на снега, Пампорово на 15 януари, с много игри за децата

Изображение 1 от 3

    През 2017-та за Пампорово е домакин на сноуборд надпреварата Купа Пампорово“ в дисциплините GS, SL, SS за деца между 13 и 15 години.

    Състезанието се организира в 3 поредни дни- 13, 14 и 15 януари на писта Стената №2, която ще бъде само частично затворена, за да може да се ползва и от туристи. Събитието съвпада и с отбелязването на Световния ден на снега на 15.01.2017г., който по традиция е в неделя.

    World Snow Day е събитие със социален статус, което се провежда по инициатива на Международната ски федерация FIS . Основната идея е на пистите да има повече деца, които освен да се радват на снега, да се запалят за зимните спортове и всички дейности свързани със снега.
     За всички деца на възраст между 7-15 годишна възраст, които тренират сноуборд и имат желание да се развиват, и усъвършенстват уменията си в този спорт, ще бъде организирано набиране на деца за новата детска сноуборд школа към ски клуб Пампорово. 

    Организаторите ще дадат повече подробности в самия Ден на снега, в специално изградената за празника палатка на ски център „Студенец“, между 10 и 12 часа на 15.01.17 неделя.

    През 2016-та Световният ден на снега беше отбелязан в Пампорово с томбола и много атрактивни награди, а малчуганите се забавляваха със зимни игри - шейни, дърпане с въже, слалом, стрелбище със снежни топки, DJ и музика. С топли напитки и специално подготвена торта за събитието, участниците подсладиха празника.
    Тази година също са подготвени много игри, изненади и приключения, а домакините канят всички на ски център „Студенец“ на 15 януари 2017г.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини