Прогноза: България в топ 3 по ръст на реалния БВП

Миналата година Световната банка и Европейската комисия променяха три пъти в посока нагоре прогнозите си за основните икономически показатели. Очаквам през 2016 България да е на второ или на трето място по ръст на реалния БВП в ЕС, което никога не се е случвало в новата история на страната. Това обяви икономистът Владимир Каролев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, допълвайки, че се очаква тази тенденция да продължи и през 2017.

Каролев посочи, че през последните две години са създадени близо 70 хил. нови работни места, а безработицата е почти на нивата от 2008. По думите му има добро усвояване на средства по европейските проекти, като само по програма JEREMIE в малките и средните предприятия са влезли 330 млн. евро за последните две години.  

Според икономиста причината за това е комбинация между външни благоприятни фактори за страната, както и започнатите реформи вътре в нея.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ис
    Исус
    3 -2
    12:24, 16 яну 2017
    Да те е.а в майката лъжлива! Колко пари получи за тази статия! Боклук? Хората не са прости и усещат бедността по джоба си! За какъв ръст ми говориш след като тази година правителството изтегли милярди левове кредит!
  • 2
    Им
    Име *
    2 0
    13:17, 16 яну 2017
    Владимир Каролев е роден на 31 юли 1961 година в град Варна. В периода от 1979 до 1982 година е сътрудник на Държавна сигурност – агент под псевдонима „Камен“

    от Уикипедия, свободната енциклопедия
Последни новини