Обвиниха кмета на Галиче и 7 от престъпната му група за лихварство, отвличане и побой

Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу кмета на с. Галиче Ценко Чоков и седмината участници в ръководената от него организирана престъпна група.

Срещу Ценко Чоков са повдигнати пет обвинения - като ръководител на

организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди и палежи . На кметския син Мартин Чоков също са повдигнати обвинения за участие в бандата и за лихварство, отвличане и побой. Освен това, Чоков младши е привлечен като обвиняем и за принуда, както и за заплаха със смърт.

Обвинения за участие в групата са повдигнати на Иван Тодораков, Димитър Каменов, Иван П. Тодораков, Касъм Касъмов и Васил Филиповски. Част от тях са с обвинение като участници в конкретни престъпления на групата.

В хода на досъдебното производство са събрани 38 тома материали. Обвинителната теза на прокуратурата е подкрепена от заключенията на множество експертизи, както и от събраните по делото доказателства.

Обвинителният акт бе внесен веднага след приключване на процедурата по поисканото изменение на наложената на Ценко и Мартин Чокови мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Днес Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката и остави в ареста двамата обвиняеми.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини