Кенче "Пекински въздух" се появи в продажба (видео)

Тази предприемчивост няма да я разберем никога. Кой да помисли, че може да се продаде кенче с опасния пекински смог, дишането от който за ден се равнява на изпушването на 30 цигари?

Доминик Джонсън-Хил, предприемчив собственик намагазин за дрехи в Пекин, продават кутии от "Beijing Air" (Пекински въздух) за 4 долара, съобщава South China Morning Post.

"Сега можете да вземете Пекин с вас, където и да отидете. В опаковката, удобна за употреба, се съдържа уникална комбинация от кислород, азот и някои други неща", според сайта на продукта.

Идеята дошла, след като китайските потребители започнали да купуват кутии с чист въздух от други, по-слабо замърсени провинции.

Пекинският въздух се продава добре - стотици кутии онлайн всеки ден.

Продуктът е "направен от любов към града", където замърсяването на въздуха се подобрява всеки ден.

В началото на годината властите в Пекин създадоха екологна полиция, която да се бори със смога. Новата структура следи за палене на битова смет, бървесина и други биоматериали, както и предотвратява опити да се прави барбекю на открито.

Преди месец в Пекин бе обявен червен кода за замърсяване на въздуха, а от началото на януари е оранжев. Справянето с рекордното, над двоуйно превишаващо нормите замърсяване с фини прахови частици бе обявено за основна цел през 2017 година от управата на града. Мъглата в кадрите не е природна, това е гъстият смог, от който Пекин не може да се освободи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини