Вадиха от преспите смолянски сноубордисти, прекараха нощта под връх Перелик

Петима младежи, сред които и една девойка, всичките от Смолян, прекараха нощта заседнали в преспите под връх „Перелик“. Снежният екшън със сноубордистите се разиграл вчера и приключи благополучно днес по обяд, след като пътят беше разчистен и младежите успяха да се приберат по домовете си.

Вчера групата любители на адреналинови преживявания се качила на около километър след подстанцията на ВиК под връх "Перелик", за да кара сноуборд, но когато решили да се прибират с джипа, младежите се оказали заклещени в снежните преспи. Един от тях позвънил на приятел, за да дойде с друг джип да ги извади, но накрая цялата компания се оказала в снежен капан.

Младежите не е сигнализирала нито на тел.112, нито на противопожарната служба , за да търси помощ. Явно поради близки връзки на едно от момчетата с ВиК, те са звъннали на дружеството, което изпратило техника за пробиване на преспите и отваряне на пътя. 

Зам.-директорът на водната фирма Костадин Тотев потвърди пред „Смолян Бгвести.нет“, че действително е организирал екип и изпратил багер, който да разчисти път до двете возила с младежите.

„Пътят беше разчистен, младежите се прибраха,всички бяха щастливи и родители и деца. Както и ние, защото свършихме едно добро дело. Всички младежи са в добро състояние и вече са по домовете си“, обобщи Тотев.

ЩилянаЧакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Wa
    watafaka
    0 0
    20:43, 24 яну 2017
    Ей, гугъл транслейт по-малко грешки прави :D
  • 2
    Да
    Дааа
    0 0
    20:44, 24 яну 2017
    Как съобщят децата като ще ги глобят
Последни новини