На 86 години Бил Гейтс може да стане първият трилионер

Капиталите на най-богатите хора на планетата растат с всеки изминал ден и ако този тренд се запази, ще се появи ново ниво на благосъстоянието. На Бил Гейтс в момента не достигат $915,6 милиарда, но когато стане на 86 години има всички шансове да бъде първият в света трилионер.

В своя нов отчет „Икономика за 99%“ аналитиците от Oxfam прогнозират, че през 2042 година ще се появи първият трилионер. Колективното богатство на най-богатите хора в света непрекъснато расте: през 2009 година бяха регистрирани 793 милиардера, а техният капитал бе $2,4 трилиона. Към 2016 година същите 793 най-богати хора разполагат с $5 трилиона. Business Insider обобщи, че годишният ръст на това богатство е 11%.

Бил Гейтс не се стреми към това. След като напусна Microsoft през 2006 година милиардерът се посвети на благотворителност. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс се занимава със здравеопазване и образование в целия свят. През последната година Гейтс създаде фондация за борба с климатичните промени и фондация за създаването на нови ваксини.

Солидните разходи за благотворителност не могат да направят Бил Гейтс по-беден. Oxfam допълва, че богатството дава възможност на хората да избегнат изразходването на големи суми пари и да получават такава печалба, каквато обикновеният човек не може да си представи. Милиардерите могат да инвестират големи суми и да получават щедри дивиденти.

Източник: kaldata.com

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    1 0
    14:50, 26 яну 2017
    " първият в света трилионер."

    династията Ротшилд е бил повече от 500 трилиона $

    според консервативни оценки
Последни новини