Пловдивският университет откри две безплатни магистърски програми за обучение на педагози

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ обявява прием по две педагогически магистърски програми

Обучението на одобрените кандидати ще бъде безплатно по международния проект NEWTT: Нов път за нови таланти в образованието“

Прием на студенти в две магистърски програми - „Училищна педагогика – учител в прогимназиален и гимназиален етап на обучение“ и „Начална училищна педагогика“, обявява Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“, съобщиха от педагогическия факултет на висшето училище.

Обучението в тези магистърски програми ще бъде безплатно за участващите в тях, тъй като е част от тригодишен международен проект „NEWTT: Нов път за нови таланти в образованието“, който е финансиран от Европейската комисия по програма „Еразъм+“ и в който участват общо 15 организации от 7 европейски държави. Българските участници в проекта са МОН, ПУ „Паисий Хилендарски“ и Фондация „Заедно в час”.

Специалността „Училищна педагогика - учител в прогимназиален и гимназиален етап на обучение“ ще се изучава в продължение на три семестъра, с един семестър повече ще следват бъдещите магистри по „Начална училищна педагогика“. Участниците в тези програми ще имат ангажимент да работят от есента на 2017 г. до края на проекта през 2019 г. като учители в пилотни училища, определени от МОН.

Кандидатите за магистърските програми трябва да са завършили висше образование в България или чужбина с образователно квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ и да нямат повече от една година педагогически стаж в училище.

Желаещите да се обучават в магистърските програми „Училищна педагогика – учител в прогимназиален и гимназиален етап на обучение“ и „Начална училищна педагогика“ при посочените условия, подават молба, автобиография в европейски формат и мотивационно писмо. Документите ще се приемат от 13 февруари до 2 март в кабинет 218 на Нова сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ на бул. „България“ №236 в Пловдив. С допуснатите кандидати ще се проведе събеседване на 6 март във времето от 10.00 до 16.30 часа. Допълнителна информация може да се получи на телефон: 032/261 701.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини