Едно от десетте в страната-училище в Златоград спечели финансиране на проект "Здравословна революция-продължението"

 Проектът „Здравословна революция-продължението“ на Средно училище ”Антим I” в Златоград, е един от десетте в страната допуснат до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” на ученици от 5 до 8 клас за учебната 2016/2017 година.

Проектът цели да продължи популяризирането на здравословния начин на живот и хранене на младите хора, започнало успешно през миналата учебна година, с първата част на „Здравословна революция”.
Дейностите ще бъдат в подкрепа на промяната в нездравословните хранителни навици и ниската физическа активност на учениците, под мотото „На MAX бъди СЪС спорт и здравословно хранене ТИ!” .
Ръководителите предвиждат създаване на Кът на здравето, Билкова градина, Джобна книжка за билките и направа на макет „Дървото на живота”. 
Със създаването на Кът на здравето във фоайето на училището, през януари вече стартираха първите дейности. В него учениците от 5 и 6 клас ще актуализират информация за дейностите по проекта, ще дават насоки за природосъобразен начин на живот и препоръки за здравословнен режим на хранене и спортуване.
Поставен беше макетът „Дървото на живота”, който е тазгодишният символ на кампанията и на който ще се излага постоянна информация по здравословни теми, достъпна за всички в училище.
Участниците, съвместно с родителите, ще проучват най-разпространените билки в нашия край, като алтернатива на вредните добавки в храните и на медикаментите. Събраната нинформацията ще влезе в специален сборник, наречен „Джобна книжка за билките”.
Предвиждат се и съвместни дейности с РЗИ –Смолян .
Проектът ще се финализира с хепънинг - „Зумба за начинаещи”, в който участие ще вземат всички ученици в училище.
Конкурсът „Посланици на здравето” се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с образователното, културното, спортното ведомства, както и Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.  

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини