Лавина от покрив разби колите на кмет и двама търговци

    Още три коли бяха потрошени днес от снежна лавина от покрив в Складова база в Източна индустриална зона. Единият от автомобилите е новичък Нисан, собственост на кметския наместник на Болярово Митко Митев. „Паркирах колата и слязох, за да напазарувам и само след секунди чух трясъка от падналия от покрива сняг“, обясни Митев, който бил на два-три метра от колата си, когато паднала лавината. Освен снега, от покрива се стоварила и снегорезка – метална решетка, поставяна на покрива именно за да спира падането на големи късове, като ги реже на по-малки парчета.

    „Добре, че не бях в колата, иначе не ми се мисли какво щеше да се случи“, успокояваше се Митев, който бе благодарен, че се е разминал с малкия дявол. Той се свърза с адвокат и възнамерява да заведе дело срещу отговорните лица за нанесените по колата щети. Лекият автомобил Нисан беше със счупено предно стъкло и огънат капак.

    Освен неговата кола от лавината бяха затиснати и автомобилите на двама търговци от Складовата база – пикап, който е със счупено предно стъкло и микробус, чийто таван е огънат. Бусът обаче имал застраховка „автокаско“ и беше преместен от мястото на свлачището.

    Според наемателите преди две-три години собствениците от РКС наели фирма, която монтирала снегорезките на покрива на сградата, които да спират лавините. „Вместо да направят добро, ситуацията стана по-зле, по-добре да ги няма, защото металните решетки падат на земята и може да убият човек“, каза един от търговците, който обясни, че тази сутрин на косъм се разминал от злополука – една от решетките паднала на метри от него. Той посочи паднали на земята снегорезки.

    Председателят на РКС Хасково Янчев не беше запознат с инцидента със счупените в базата коли. Той изрази недоумение как може снегорезките да паднат, при положение, че са стабилно закрепени на покрива. Янчев заяви, че ще се свърже с фирмата, която ги е монтирала.

    Само преди около два часа други две коли бяха потрошени от падналия сняг и лед от покрива на обществена страда срещу община Хасково.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ми
      михаил
      51 -10
      18:20, 6 фев 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      До
      До Беливанов
      62 -6
      18:37, 6 фев 2017
      Искам да попитам този кмет в работно време какво прави в складовете ? Няма ли най после някой да ги следи кога ходят на работа !
    • 3
      Ак
      ако...
      65 -4
      18:37, 6 фев 2017
      Ако кметът си беше на работното място, можеше и да избегне щетите...Ама човекът решил да пазарува...Ха честито!!!
    • 4
      Ху
      Хулиган
      32 -3
      18:56, 6 фев 2017
      Новия Нисан е на около 15 години!
    • 5
      Ве
      Верно ли бе ...
      31 -3
      20:10, 6 фев 2017
      То май и на кмета акъла му е като на толкова...
    • 6
      Ge
      georgi
      31 -2
      21:02, 6 фев 2017
      Господин Беливанов какво прави този кмет по време на работно време в складовете да не е назначен кмет в складовете за наказание 5,месеца без заплата да работи а парите дайте на бездомнитте и на сиратците
      • Не
        Незапознат
        11 -7
        00:19, 7 фев 2017
        Началниците и техните заместници заемащи върхови постове във всяка една институция никой не може да им държи сметка за работното време.''Естеството на работата им е по всяко време да са на работа''.Колкото и да не ви харесва този цитат така е.
      • Та
        Така е
        1 0
        15:20, 11 фев 2017
        Масово кметовете не си стоят на работните места
    • 7
      Am
      Amfet
      10 -3
      07:35, 7 фев 2017
      Нацистът да си бе седял в колата.
    • 8
      12
      12345_1486454895
      8 0
      10:08, 7 фев 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 9
      Хм
      Хм
      4 -2
      13:29, 7 фев 2017
      Тези селяни не виждат ли къде паркират. Те са си виновни.
    Последни новини