Американци: Григор Димитров е най-важната фигура за България след Иван Асен II

Григор Димитров прилича на герой, който винаги побеждава. Той е висок, с дълбоки тъмни очи и модерна брадичка. На моменти пуска приятна усмивка, но когато трябва да работи, го прави здраво, гони топките, изпълнява прекрасния си бекхенд с една ръка и показва характер на боец и победител", пише популярният спортен сайт bleacherreport.com. Той е базиран в Америка.

"Той е духовният наследник на митичните герои, които направиха известни античните гръцки острови. Но той не е Тезей или Язон. Той дори не е грък. Той е гордостта на България. Държи ракета за тенис вместо меч и има нескромната цел да стане сред най-добрите във веригата на Асоциацията на професионалните тенисисти.

Той е способен да пренапише модерната история на тениса със сеизмичен ефект северно от Атина и Троя. Димитров вече е по-зрял и е в състояние във всеки момент да пуска гръмотевици. Той не е онзи младеж, който разчиташе на ефектни удари и на временен успех. По всичко изглежда, че той ще бъде следваща огромна звезда на световния тенис.

По време на “златната ера” на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович нямаше място за 20-годишни непознати. Тенисът е игра за истински мъже, която изисква мускули, физическа издръжливост и професионализъм без компромиси. Увереният в себе си българин впечатли всички със своя талант, но потенциалът му да се превърне в звезда не се реализира.

Той не успя да надгради над сензационния си старт през 2014 г., когато измъчи Надал на Australian Open, спечели три титли на три различни настилки, стигна до полуфинал на “Уимбълдън” и изкачи личния си връх до №8 в света. През 2016 г. Димитров се луташе според посоката на вятъра, не разчиташе на съвети от треньора с изключителни изисквания Роджър Рашийд. Престана да бъде герой на таблоидите заради връзката си със суперзвездата Мария Шарапова, но не можа да намери път към правилния тенис.

Димитров дори не се появи на турнира в София преди година и много българи го критикуваха. А той дори не направи усилия да обясни защо е постъпил така. В един момент през лятото златният герой не знаеше къде се намира. Не намираше правилните решения на проблемите и в един момент се оказа 40-и в света.

Но сега е в София, където прощават всичко. Димитров е най-важната фигура в България след цар Иван Асен Втори, който управляваше последната велика българска държава. Защо да не очакваме голямата титла на Димитров да дойде точно през 2017 г.? Това е напълно възможно, ако той счупи стената, която толкова дълго е преграда за неговия ужасяващ талант. Той без проблем може да поеме диригентската палка от тримата големи и да постави началото на своята ера.

Той прилича на античен герой, но е част от модерния свят и може да започне да пише история. Дали присъстваме на появата на Григор Първи? Останете на линия", завършва материалът за Димитров.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини