Чепеларе спортува в чест на Катя Дафовска, игри и забава от връх "Мечи чал" до училищния двор

Изображение 1 от 6

    Подобаващо, със игри и спортни прояви, беше отбелязана годишнина от олимпийския медал на Катя Дафовска в Чепеларе. На 9 февруари се навършват 19 години от единствената за сега титла в зимните спортове, спечелена от чепеларката. На връх „Мечи чал“ , кметът на Общината Славка Чакърова даде старт на състезанията , които бяха основен акцент в зимния олимпийски ден.

    Учениците от всички училища на територията на Община Чепеларе и селата Забърдо и Павелско се включиха в зимния празник.

    Най-активни по традиция са младежите Спортно училище „Олимпийски надежди“ в родопския град, но и връстниците им от професионалнагта гимназия по горско стопанство и туризъм не им отстъпиха в надпреварата на снега.

    Участниците премериха сили в няколко дисциплини, слалом и сноуборд, моделиране на снежни фигури, както и забавни игри като теглене на въже и скачане с чували. За най-добрите имаше награди.

    В моделирането на снежни фигури взеха учатие и гостите на град Чепеларе, семейства Недялкови, Кацарови, Кондеви и Ангелови, а снежната композиция беше кръстена „Снежната гасеница“.

    Паралелно с проявите на връх Мечи чал, децата от първи и втори клас се забавляваха в училищния двора на СУ „Васил Дечев“ в Чепеларе, а малчуганите от трети и четвърти клас получиха терен на поляните в местност край града, за да се пързаялт на воля.

    След края на празника всички участници получиха награди и грамоти от зам.-кмета на Община Чепеларе Георги Костадинов. Забавления и емоции не липсваха и в трите бази на детската градина - Чепеларе, където в игрите се включиха най-малките участници в празничния ден. За своето усърдие, малчуганите също получиха подаръци

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини