ГЕРБ плаща винетките на семейства с 2 деца и таксите за ВУЗ на тези с 3

Минимална заплата от 650 лева, средна от 1500 лв., увеличаване на всички пенсии с 2,4 на сто през юли и Брутен вътрешен продукт от над 110 млрд. лв. в рамките на мандата, при около 86 млрд. лв. за
2015 г. 

Това обещава ГЕРБ в предизборната си програма, която бе публикувана на сайта на партията. 

Специално внимание ще обърнем на младежката безработица, както и на изготвяне на работна програма за заетост на граждани на възраст над 50 - 55 години, предвижда социалната политика на ГЕРБ в документа от 50 страници. Помощ при намиране на първа работа на младежите и поемане на таксите за висше образование в семейства с три деца, обещават още от партията на Бойко Борисов. 

Въвеждането на тридетния модел става стратегически национален приоритет, пише в програмата на ГЕРБ. За целта ще се стимулира изграждането на ведомствени детски градини, младо семейство при намиране на работа и преместване в друго населено място ще получава еднократна финансова помощ, предвидени са и ваучери за отглеждане на деца, както и поемане на разходи за винетки за семейства с две и три деца. 

ГЕРБ продължава да строи "магистралния пръстен": 

Доизграждане на АМ „Струма” в участъка Благоевград – Сандански, включително тунел „Железница” и през Кресненското дефиле;
Ускорено доизграждане на АМ „Хемус”;
Изграждане на АМ „Калотина – София”;
Изграждане на тунел под връх Шипка;
Изграждане на скоростен път Русе – Велико Търново;
Изграждане на скоростен път по направлението Видин – София;
11
Доизграждане на Южната дъга на софийския околовръстен път;
Доизграждане на пътното направление Бургас –Слънчев бряг;
Изграждане на обход на Пловдив;
Целеви инвестиции за подобряване състоянието на участъците от третокласната
пътна мрежа, която е в най-лошо състояние;
Целеви инвестиции за осигуряване на пътна безопасност на съоръженията по
пътната мрежа – тунели, виадукти, мостове и предпазни огради и пр.

Премахване на имунитета на народните представители предлага ГЕРБ в предизборната си програма. Хората на Бойко Борисов искат Нова Конституция. 

Ще инициираме промени в Конституцията, чрез които да отпадне имунитетът на народните представители, което ще гарантира равенство пред закона на всички български граждани, пише в документа от 50 страници. ГЕРБ се обявява за 
постигане на политическо съгласие за свикване на Велико народно събрание. "Действащата Конституция, макар и изпълнила своята роля за прехода на държавата от тоталитарен тип към демократично общество, отдавна не отговаря на потребностите на модерното държавно управление. Редица реформи не могат да се осъществят поради необходимост от свикване на Велико народно събрание за по-съществени изменения в Конституцията", се казва в програмата на ГЕРБ. 

В сектор Правосъдие ГЕРБ поема ангажимент до края на 2018 г. да бъдат изпълнени 17-те препоръки от
10-годишния доклад по Механизма за сътрудничество и оценка.

Законодателни инициативи и промени: 

Промени в Конституцията; Промени в Изборния кодекс; Промени в Наказателно-процесуални кодекс; Нова наказателна политика; Изготвяне на пакет от законопроекти за намаляване на административната тежест; Нов закон за съдебната експертиза (за вещите лица); Приемане на проект на закон за детското правосъдие; Изменения във вещните закони – приемане на мерки за преодоляване на имотните измами. 

ГЕРБ ще въвежда тримесечни доклади на главния прокурор и председателите на ВКС и ВАС пред Народното събрание в това число и за политиката за борба с корупцията, организираната и битовата престъпност и други въпроси от висок обществен интерес. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини