Виктория Николаева поздрави митрополит Николай от името на 4000 деца

Изображение 1 от 6

    Първомайският талант Виктория Николаева поздрави дядо Николай от името на 4000 деца изучаващи СИП Религия в Пловдивска епархия. Поводът беше 10 години от интронизацията на дядо Николай за Пловдивски митрополит. Празничната литургия беше водена лично от българския патриарх Неофит. Той награди дядо Николай с най-високия орден "Св.Иван Рилски"-първа степен и кръст. Висока църковна награда-орден "Св. апостол Йоан Богослов получи Пловдивският митрополит и от украинската православна църква. Бяха прочетени и поздравителни адреси от премиера проф. Огнян Герджиков и омбудсмана Мая Манолова. Гост беше и Симеон Сакскобургготски, на който владиката специално благодари. На събитието присъства и кметът Папазов.

    Да приветства митрополита, Виктория беше избрана между всички изучаващи Религия деца в епархията. Поканата е получила от организаторите на събитието, а речта си е написала с малко помощ от мама.

    В приветствието си към митрополит Николай тя каза:

    „Благодарение на Вас, над 4000 деца на Пловдивска епархия изучават СИП Религия и ще бъдат много щастливи и доволни, ако Православието се въведе в училищата като задължителен учебен предмет“.

    Тя благодари както за осигурените помагала, така и за ежегодните конкурси, в които децата изявяват своите таланти да рисуват и пишат.

    Наред с това, Вики се обърна с молитва към Бог за здраве на дядо Николай и успешно управление на Пловдивска епархия.

    Развълнуван от думите митрополитът отговори: "Детските молитви са най-силни, защото са най-чисти."

    Накрая Вики връчи стотици картички и писма, изпратени от децата в епархията.

    Виктория Николаева е ученичка в ОУ Св.св. Кирил и Методий“ и изучава СИП Религия от първи клас. Мнозина я познават като талантлива певица, но не веднъж е показвала, че умее да танцува, да пише, че е отлична актриса, че се справя чудесно и с математиката.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ам
      Амин
      9 -7
      10:26, 14 фев 2017
      Браво, Вики. Всички първомайци сме горди с теб и съпреживяваме честта, която ти е оказана, да бъдеш избрана сред всички деца, изучаващи религия в епархията.
      Умно говори Дядо Николай: "Детските молитви са най-силни, защото са най-чисти."
      Да му пожелаем здраве и дълги години да ни води.
    • 2
      Ам
      Амин
      7 -7
      10:43, 14 фев 2017
      Да пожелаем на нашия Кмет - г-н Папазов (снимка 2, отляво), чието присъствие на събитието е признание за него от Владиката, с Божията помощ успешно да управлява града.
      Амин.
    • 3
      Жи
      Жител на Първомай
      9 -5
      14:37, 14 фев 2017
      Познавам Вики лично и мога да твърдя, че тя е едно добро, лъчезарно и всестранно развито дете! Тя пее и танцува прекрасно, участва в множество конкурси и състезания, от които е печелила неведнъж медали и грамоти. Изучава СИП религия от 1 клас и миналата година спечели най -голямата си награда - специалната награда на патриарх Неофит за есе на тема "Возкресение Христово". В училище е пълна отличничка. Включва се активно и в публични изяви и не се учудвам, че това е нейното поредно на високо ниво постижение. Браво Вики! Ти си гордост за семейството си и за хората, които те познават! Бъди жива и здрава и много успешна! Продължавай все така напред смело и целеустремено!
    Последни новини