Двама чужденци арестувани за смъртта на мъжа в Самоковско

Изображение 1 от 2

    Полицията в Самоков е арестувала двама чужденци за смъртта на мъж, чието тяло беше открито в сряда в землището на село Гуцал.

    По непотвърдена информация тялото е на израелски гражданин. 

    От МВР съобщиха, че около 18.25 часа на 15 февруари в Районното управление на Самоков постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние в землището на с. Гуцал и за джип, изоставен на черен път на около 500 метра от него. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и спешна помощ, които са констатирали смъртта на мъжа. При първоначалния оглед по тялото и главата на 26- годишния чужд гражданин са открити следи от охлузвания и кръвонасядания.

    В хода на първоначално проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че от мястото, където е открито тялото, са се оттеглили двама мъже, които впоследствие са се укрили в гориста местност. В резултат на проведените заградителни действия, на около 2 км от местопроизшествието, са задържани двама граждани, сънародници на починалия. Те са отведени в РУ-Самоков за изясняване на случая и провеждане на допълнителни процесуално-следствени действия.

    По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК. В хода на разследването не са потвърдени първоначалните данни, че свидетели на случилото се са двама горски служители. Действията по разследването продължават под надзора на О.

    Източник: offnews.bg

    Коментари в сайта

    Последни новини