Марешки излиза от политиката, ако не е в топ 3 на изборите

Бизнесменът и лидер на движение "Воля" Веселин Марешки обяви, че ще излезе от политиката, ако не спечели поне трето място на предстоящите парламентарни избори на 26 март.

Това би означавало, че хората си харесват статуквото, коментира той. Все пак очакванията му били за добър резултат на тези избори и за съставянето на стабилно правителство“, посочи той при представянето на икономическата програма на движението си този уикенд.

Политикът не пожела да говори за възможни коалиции след вота. Той нито потвърди, нито отрече вероятността за съюзяване с ГЕРБ. Условие на „Воля“ по принцип било да бъдат подкрепени посочените предложения от предизборната им програма.

Ако „Воля“ спечели достатъчна подкрепа, предложението й за премиер би бил нейният председател Веселин Марешки, стана ясно от думите на лидера. 

Сред акцентите, които той посочи в програмата си, са борба с картелите и цените на горивата и насърчаване на раждаемостта чрез стимули за младите семейства.

Марешки предлага жилищно финансиране на млади родители до 21 години, които да могат да купят дом на цени до 300 евро на квадратен метър с безлихвено изплащане до 10 години. Условията са и двамата родители да имат средно образование, "защото на нас не ни трябва неграмотна и малолетна раждаемост". Той не конкретизира как ще се осъществи това финансиране. 

Освен това всички родители със средно образование и над 21-годишна възраст да получават по 1000 лева за раждане на дете, предлага аптечният бос. За второ дете помощта трябвало да е 2000 лева, а за трето - 3000.

По думите на лидера на "Вола" сред основните акценти на предизборната програма на движението му са цени на горива около 1,80 лв./л, а не 2,50 лева за литър.

Други идеи партията са полицай във всяко село и намаляване на администрацията.

„Страшна бюрокрация е обхванала абсолютно всичко и това пречи на хората да си вършат работата и да живеят добре“, каза бизнесменът.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    Маринов
    0 0
    23:59, 16 ное 2018
    Марешки, направо се кандидатирай за руската Дума ! Там най ти приляга ! Благодаря за по- евтиния бензин, лекарства,..... а сега и храни ! Предпочитам да дам малко повече пари, но да не ми диша руския ботуш във врата!
Последни новини