20 кандидатски листи в битка за гласове в Хасково, много парашутисти, неколцина местни

Доста парашутисти и много малко местни лица ще влязат в битката за място в 44-тото Народно събрание от понеделник в Хасково. Регистрираните до крайния срок - 21 февруари в Районната избирателна комисия са 20 партии, коалиции и гражданско движение, които влизат в спор за осем депутатски места в 29 МИР-Хасково.

Първият, станал ясен водач на листа в Хасковски регион за предстоящите предсрочни парламентарни избори, бе журналистът Елена Йончева, която ще води списъка с 14 кандидати на Коалиция “БСП за България”.

Повечето от тях са нови и млади лица, но има и утвърдени вече в политиката, като ексдепутата от Хасково от БСП в 42 НС Смиляна Нитова. Кандидатът за кмет на Хасково на социалистите от последните местни избори Божидар Драганов е изтикан на неизбираемото 10-то място.

Без изненади са челните места в листата на ГЕРБ, състояща се от 16 имена. Ексминистърът и председател в предишното народно събрание на енергийната парламентарна комисия Делян Добрев съвсем очаквано е водач. Следват го бившият областен управител Станислав Дечев и досегашният депутат Евгения Ангелова.

АБВ – Движение 21“, с 16 кандидати, се води в Хасково от Лидия Стойкова Стойкова – Чорбанова. Тя е от квотата на Движение 21 на Татяна Дончева. На парламентарния вот през 2014 година Чобанова е била втора в листата за общински съветници на 25 МИР -София.

Обединени патриоти– НФСБ, Атака и ВМРО” ще търсят доверието на хасковлии с листа от 8 души. Водач е Павел Шопов.

ДПС влиза в битката за място в парламента с водач Йордан Цонев. Вторият е местен човек - Мехмед Атаман.

Българско Национално Обединение е с трима кандидати за парламента и водач Добри Божилов.

Български демократичен център“- БДЦ влиза с единствен кандидат в изборната битка - Борислав Георгиев Караиванов.

Коалиция на недоволните (БСД – Евролевица, Българска Социалдемократическа партия, Християн-Социален Съюз)” е регистрирала листа от 8 души, водена от Манол Михайлов.

Партия „Възраждане“, е с четирима кандидат-депутати и водач Пламен Пасков.

Българско национално обединение е с тричленна листа, която се води от Валентин Христов.

Партия на Зелените също е с трима кандидати, водеща е Лена Василева.

Партията на Веселин Марешки “Воля” е регистрирала изцяло парашутистка листа в Хасково. От 7 души в нея петимата са от Варна, един от Пловдив, а водачът Желязко Ганев е от с. Пирне, община Айтос.

Водачът на листата за предстоящите парламентарни избори на Коалиция“ Да, България" в Хасково ще е съпредседателят на Партия „Зелените“ Владислав Панев.

Общинският съветник от Димитровград и бивш кмет на града Стефан Димитров е водач на листата на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“. Листата е от 16 души

Коалиция „Нова Република“ е със осемчленна листа с водач

Стоил Яков.

Коалиция „Обединение ДОСТ“ регистрира 13 имена, водач е Лютви Местан. Той обаче е традиционно повежда листата и в Кърджали, откъдето обикновено при избор влиза като депутат. След него в Хасково е Себахтин Халил.

Партия „Движение за равноправен обществен модел“ (ДРОМ) се явява с претенции за място в 44 НС с 8 души и водач Ангел Рашков.

Движение за радикална промяна Българската пролет“ излъчи четирима кандидати с водач Владимир Кисьов.

Движение Напред България“ е с трима кандидат-депутати и водач Боян Кайров.

Седем са в хасковската листа на ПП „Национална Републиканска Партия“, Пламен Ямболов е първи.

Инициативен комитет издига кандидатурата от Хасково на независимия кандидат Георги Богданов изборите за народни представители през март.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Xe
    XEnzH
    31 0
    18:23, 22 фев 2017
    баси и листите. Идва ми да се напия.
  • 2
    Гр
    ГРАЖДАНИН
    15 0
    10:19, 23 фев 2017
    Голям смях е всичко !!!!!
  • 3
    Ха
    хасковлия
    3 0
    14:43, 23 фев 2017
    Хора ОГЛЕДАЙТЕ СЕ крадец до крадец ще дойде някои от майна си райна и ще му пука за вас всички са за кокала дано се задавят
Последни новини