Зам.-кметът Милена Трендафилова с розова тениска, в Младежкия обърнаха гръб на тормоза

    Заместник-кметът на община Хасково Милена Трендафилова се включи в  международния  ден срещу тормоза в училище. Трендафилова е с розова тениска през целия работен ден. В инициативата участва още секретарят на общината Биляна Димитрова така също много от служителите.

    Проявата е организирана от  община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните -МКБППМН  .

    От МКБППМН раздадоха розови фланелки с надпис „Ден срещу тормоза“ и на децата от хасковските училища

    Доброволците от Младежкия център също организираха проява с деца от училище „Васил Левски“. Учениците разказаха за случаите за насилие в училище, на които са станали свидетели, а водещите ги питаха как трябва да се постъпва в такъв случай. Децата се съгласиха, че не бива да се снимат клипове с прояви на насилие. В края на проявата те обърнаха гръб на тормоза и влязоха в Младежкия център, където ги очаквали само приятни занимания.

    „Денят на розовата фланелка“ е спонтанно събитие, възникнало по идея на две момчета, които подкрепят свой съученик – жертва на училищен тормоз. Това се случва в канадската провинция Нова Скотия през 2007г. При откриването на учебната година един деветокласник е бил облечен в розова блуза. Това дава повод на група по-големи ученици да му се подиграват и тормозят, като дори го разплакват. На следващия ден, Дейвид Шепърд и Травис Прайс от същото училище, решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски, в подкрепа на тормозения техен съученик. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия Гордън Кембъл, обявява 27 февруари за ден срещу тормоза в училище. Оттогава много ученици отбелязват този ден, като обличат розови дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. През февруари, обичайно в последната сряда на месеца, младите хора обличат розови дрехи, в знак на съпричастност и с послание срещу тормоза.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ян
      янко митев
      37 -9
      20:51, 22 фев 2017
      Поредната дивотия--розова фланелка срещу тормоза Ами то по скоро посетителите на общината би следвало да влизат с розови фланелки в общината в знак на несъгласие с тормоза който им упражняват ОБЩИНАРИТЕ И пак американски ПОЧИНИ Няма ли нещо да внедрите от Китай Русия ИНдия и тн писна ни от това лакейничане и гъзомийничене Милена тая фланела да си я носи у дома
      • 11
        111
        30 -6
        06:41, 23 фев 2017
        Я отивайте да работите! Не стига, че направихте от града сметище и му видяхте сметката за отрицателно време, ами отчитате дейност като се фръцкате и позирате за снимки. По-скоро трябва ние гражданите да облечем розови тениски в знак на налагания тормоз върху нас от вас администрацията.
      • Ха
        Хасковлия
        10 -1
        12:42, 23 фев 2017
        А Юлия Динкова какво прави в Общината? Нали беше най - близката на снахата на бившия кмет и по тази линия се беше приземила там като секретар на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни... Сега явно пак се е пребоядисала или я търпят защото мъжа й стана началник на следствения отдел? За него има писано в този сайт доста.
    • 2
      Ге
      ГЕРБ
      16 -3
      07:35, 23 фев 2017
      Защо розови? Защо изневерявате на светло синия цвят на нашата Партия?
      • См
        смисъл в безсмислието?
        9 -2
        11:50, 23 фев 2017
        Май от общината се опитват да ни накарат да открием смисъла в безсмислието. Няма да стане. Общинарите са изпаднали в лек уклон по розовия цвят, цветът на заблудата.Нека си вярват щом искат, лошото е че никой друг не им вярва.
    • 3
      Но
      ново 5
      19 -2
      09:25, 23 фев 2017
      По добре вие които ще гласувате за герп да свалите розовите си очила и да видите грозната истина.А по принцип розовото знаем на кои "общества"е символ.
    • 4
      Не
      Не сте дорасли
      1 -9
      13:41, 23 фев 2017
      Една градивна критика не прочетох. Само някви хора... Виж коментара
    • 5
      Ра
      разбиращ
      5 -1
      14:34, 23 фев 2017

      голямо село..все кифли..
    • 6
      Ма
      мастикаджия
      1 -1
      10:04, 24 фев 2017
      Бе, Янко, и ти кво си недоволен?
      Ревеш ама си взимаш заплатата от общинския театър и никой не те закача?
      Аз се сдухвам да пиша тука за жълти стотинки и се изчерпах вече!
    Последни новини