Младежки център обучава младежи от Смолян как да се справят със стреса и да генерират креативни идеи

В Смолян ще се проведе обучение за проблемите и предизвикателствата пред младежите

Младежкият информационно-кунсултантски център „Аз мога“

организира утре обучение за проблемите и предизвикателствата пред младежите на град Смолян. В работата си с младежи през годините, експертите в младежкия център установиха, че манталитетът на нещастие и негативност дълбоко се е вкоренил в младите хора и това в голяма степен им пречи да се реализират. Младите хора бягат и е трудно да се задържат в един от най-прекрасните природни и културни райони на страната.

Според организаторите обаче има възможности за стартиране на нови идеи в сферата на технологиите, туризма, земеделието и услугите, а обучението ще бъде насочено към преодоляване на негативната емоционална нагласа на тийнейджърите.

Събитието е комбинирано с инициативата Смолян е МОЙ“, в която младежите сами ще очертаят виждането си за своето бъдеще и желание за промяна в Смолян. Те са група ентусиазирани ученици, обединени от идеята, че младите имат нужда от свое място за развлечение в територията на града ни, за да се измъкнат от сивото ежедневие и свободно да се занимава с любимите си дейности.

ПРОГРАМА

09:00-10:00 Модул "Проекти в сферата на младежта-програма Еразъм+" Аделина Фисинска ,Теодор Василев и Валентин Кехайов

10:00-12:00 ч

„АЗ тинейджърът“ и „АЗ щастливецът“ и „АЗ успешният“ – проблеми и предизвикателства на възрастта и личностното щастие – техники за личностно развитие и щастие. Част I обучител : Никола Бурнаров

Обедна почивка-Кафе пауза

13:00-14:00 „АЗ тинейджърът“ и „АЗ щастливецът“ и „АЗ успешният“ – проблеми и предизвикателства на възрастта и личностното щастие – техники за личностно развитие и щастие. Част II обучител : Никола Бурнаров

14:00-16:00-„Смолян е Мой“- дискусионен форум за развитието на младежките дейности в Смолян

Организаторите канят желяещите да се включат утре -25 февруари в залата на МИКЦ, намираща в сградата на общинска администрация /Източно крило/.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини