Жители на Елин Пелин - на протест в защита на сирийци

Жители на Елин Пелин се събират в защита на семейството сирийски бежанци. Местните жители ще демонстрират подкрепа и солидарност със семейство Джабер, което кметът Ивайло Симеонов отказа да регистрира в града.

В обясненията си пред медиите той твърдеше, че следва волята на местните жители, а те не желаят семейството да живее сред тях.

„Отказваме да приемем, че в 21-ви век в България може свободно и безнаказано да се нарушава Европейската конвенция за правата на човека, както и българското законодателство, в частност Закона за убежището и бежанците, и да се пренебрегва издаденият хуманитарен статут на семейство Джабер”, пишат организаторите в поканата за събитието.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    16:23, 25 фев 2017
    Не ми се вярва организаторите на протеста да са от Елин Пелин .Плаши ме упоритостта на това семейство да остане там,въпреки че не са добре дошли.Зад нея виждам умисъл и нещо пресметнато предварително.Защо на тези хора не им предоставят временен статут и когато нещата в техните страни се стабилизират,те да се връщат обратно. И докато чакат в центровете,да учат български език .Никой не е длъжен да знае езикът им,за да разговаря с тях.

Още новини

Последни новини