SpaceX ще изпрати туристи около Луната догодина

SpaceX обяви, че възнамерява да изпрати двама туристи на полет около Луната през 2018 год, в специално прессъобщение. Те вече са внесли значителна предплата за полета.

Имената на потенциалните космически туристи не се съобщават. Предстои те да преминат медицински изследвания, преди да започнат подготовка за полета в края на годината. 

SpaceX отбелязват, че интерес към обиколката на Луната са изявили и други частни лица.

Планира се полетът около Луната да бъде осъществен с новата ракета носител Falcon Heavy, първият страт на която ще бъде през лятото на 2017 год, и пилотирания космически кораб Dragon. SpaceX ще изстреля кораба от стратовата площадка на Кейп Канаверал, Флорида, която бе използвана за лунните мисии Аполо през 1960-1970-те години.

SpaceX на Илон Мъск е първата частна космическа компания, която доставя товари на МКС по договор с НАСА. Тя конструира и построи ракетата Falcon и космическите товарни кораби Dragon.

През последните дни има и друго подобно съобщение - на 22 февруари руската ракетно-космическа корпорация "Енергия" оповести намерението си да модифицира пилотирания кораб "Съюз" за полет около Луната, като също ще бъдат изпращани туристи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини