България - неразказаната европейска история (Видео "Асеновград - Небесния Йерусалим")

    През IX век на картата на Европа има само три държави - Византия, Франкската империя и България. Точно тогава ще започне моделирането на Европа. Европа на следващите 1200 години.

    Завършен е най-новият документален филм на Продуцентска къща Five Star Media Group /продуцент и на “Асеновград - Небесния Йерусалим"/.

    "Имало едно време... Три царства" е документалният филм, който проследява монархическата история на Стария континент чак до края на Втората Световна война. Блясъкът на царствата ще бъде потъмнен от много кръв. Монарсите ще изкупуват грехопадение с библейски размери. Мнозина владетели – и почти никой от тях няма да завърши земния си живот щастлив. Принцеси и принцове, династични врагове, бащи и синове - трагедия сякаш по Шекспир. Сниман на територията на 13 държави и в над 30 града на Стария континент, екипът на филма ни води в някои от най-бляскавите символи и архитектурни образци на Европа – дворците Шьонбрун, Версай, Петерхоф, Ермитаж, Бъкингам, Хайлигенберг. Храмовете "Свети Франциск" /Асизи/, "Свети Августин" /Кобург/, "Света Троица" /Стратфорд на Ейвън/... Сюжетът ни води през Ла Манша под крилете на един царствен Призрак - призракът на обречен български владетел, близък роднина на всички европейски монарси. Действието се развива и край най-знаковите за българската история сгради – Княжеските дворци, Средновековните крепости, Християнските катедрали. Историята на България, каквато никога не сме я виждали, в един филм.

    А самата история започва цели 6 хиляди години преди Христа. Със зараждането на най-древната цивилизация в света - Култура Варна. Тя се появява цели две хлиядолетия преди да бъдат вдигнати първите египетски пирамиди. И вероятно е погълната от невиждано климатично събитие – Библейският Потоп, който според мнозина световни учени, се случва, когато Черно море се превръща от сладководно езеро в море. Да, под разбърканите води на Черно море от Стария Завет са първите кадри на Имало едно време... Три царства.Това е неразказаната европейска история.

    Филмът е с времетраене 35 минути и е озвучен на български с унгарски субтитри. Продуцент е Five Star Media Group, изпълнителни продуценти са Георги Андреев, Юлия Талипова и Вивиан Бояджиева. Сценаристи са Тошо Пейков и Степан Поляков, който е и режисьор на филма. Главен оператор е Момчил Александров, режисьор по монтажа и специални ефекти - Цветелина Василева. Гласът зад кадър е на Тери Рандъл.

    Тук, с огромно удоволствие, ви представяме "Асеновград - небесния Йерусалим". Духът на един рицар кръстоносец остава завинаги край Асеновата крепост. Този дух ще ни преведе през лабиринтите на един мистичен град - Асеновград.....

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини