Иновативна ало измама: Набелязани сте за убийство

82-годишна жена от Костинброд е станала жертва на телефонна измама по нов сценарий, съобщиха от ОДМВР-София.

Около 16.30 часа на 6 март 82- годишна жена от Костинброд съобщила в полицията, че е била измамена по телефона. Потърпевшата споделила, че около 13.30 часа на домашния си телефон получила обаждане от непознат, представил се за полицейски служител, който й заявил, че с „колегите“ му са задържали осем души, в които са намерили списък с телефонни номера, един от които нейният.

Мнимият полицай „предупредил“ възрастната жена, че е набелязана за убийство и поради това трябва да събере колкото се може повече пари и бижута и да ги остави в пощенската кутия на входната си врата с уверението, че после ще й бъдат върнати.

Приемайки чутото на абсолютно доверие, възрастната жена поставила в кутията плик със сумата от 1450 лева. Близо час по- късно тя осъзнала, че е била измамена и потърсила съдействие от полицията.

По случая в РУ- Костинброд е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК и  е уведомена районната прокуратура.

"Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! Полицията не търси съдействие от гражданите по този начин! При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, обслужващ района Ви!", призовават от Полицията.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини