Адв. Стоян Марев: Нужна е операция „Чисти ръце“ в съдебната власт, МВР и контролните органи

„Ние сме онази част от Реформаторския блок, която предпочете принципите пред властта.

Не може една държава да съществува фасадно – привидно всичко да е наред, а в дълбочина да бъде прогнила, проядена от корупция, дистанцирана от народа”, заяви на пресконференция адв. Стоян Марев - водач на листата на Коалиция "Нова Република" в 22-и Смолянски избирателен район. Той представи накратко предизборната програма на „Нова Република”, в основата на която е борбата с корупцията по румънския модел, провеждане на операция „Чисти ръце“ в съдебната власт, МВР и другите регулиращи и контролиращи институции, както и децентрализация – освобождаване на общините от примката, в която са хванати от централната власт.

„Ние искаме общините да разполагат с повече средства, които са създадени и придобити на техните територии. Става въпрос за данъка за доходите на физически лица и данък печалба на фирмите, като 50 процента да остава в общините, където са формирани”, настояват от коалицията.

„Моята мисия, независимо като журналисти и политик, е прозрачността. И на това съм посветил живота си, защото само с прозрачно и отговорно управление може да изградим просперираща държава”, заяви Зарко Маринов – главен редактор на в. „Отзвук” и последен в листата на „Нова Република”. Той определи мястото си в листата като знаково.

В листата на „Нова Република” влизат почтени хора, някои от тях имат опит в политика, други са за първи път, но всички от тях са убедени в необходимостта нашата държава да бъде изградена на здрава основа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини