Община Смолян дава работа на десет млади специалисти

Десет младежи започват работа в община Смолян по проект „Обучение и заетост за младите хора” – етап ІІ, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Кметът Николай Мелемов назначи днес шестима от тях, а с останалите четирима ще се сключат договори, след успешно преминато обучение по ключова компетентност. Преди началото на първия им работен ден, градоначалникът се срещна с новоназначените. Мелемов пожела успешна реализация, да натрупат професионален опит и развият трудовите си качества. Кметът поясни на младежите, че продължителността на проекта е 6 месеца, като община Смолян поема ангажимента да запази от 25 до 50 на сто от работните места, след приключване на субсидираната заетост.
Петима от младите хора са назначени на длъжност „младши специалист“, а един на длъжност „технолог“. Останалите четирима, които ще постъпят на работа в Община Смолян, ще бъдат на длъжност „отчетник“.
По същата схема Община Смолян е подала заявка за още 30 работни места и за длъжностите технически организатор и работник поддръжка на пътища, която ще бъде предоставена за разглеждане и одобрение на Областната комисията по заетост, поясни секретарят на община Смолян Момчил Николов.
Целта на проекта е да се улесни прехода от образование към заетост за безработни младежи, които ще получат първи или нов шанс за работа, нови или усъвършенствани професионални знания и умения, придобити на работното място, както и придобиването на професионална квалификация и ключови компетентности.        
През 2016 г. по същия проект бяха назначени 81 младежи, припомнят още от пресцентъра на Община Смолян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини