Чепеларе отново има повод да се гордее със спортни успехи

Изображение 1 от 2

    Двамата представители на Чепеларе в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс отново дадоха повод за радост и гордост на жителите на родопския град. Игрите се проведоха от 14 март до 24 март т.г. в Грац, Шладминг и Рамсау в Австрия. България участва с 8 атлети с интелектуални затруднения, а Чепеларе бе представен от скиори – Славка Стоянова, ученичка от СУ „Васил Дечев“ и Костадин Данаилов от ПГСГСТ „Никола Й. Вапцаров“.
    Още в първия старт от игрите Славка се изкачи на почетната стълбичка със златен медал в дисциплината 50 м. ски бягане. А на втория старт – 100 м., завоюва сребърен медал.
    На 21 март беше и първият старт за Костадин, в който той спечели сребърен медал в гиганския слалом. Последният ден от игрите също бе успешен за него, като му донесе бронзов медал.
    Двамата са поредната спортна гордост на Чепеларе и доказателство, че силната воля и мотивация могат да те заведат до големи постижения, коментира кметът на Чепеларе Славка Чакърова.
    Група от официални лица, учители и съученици на двамата спортисти организират посрещането на националната делегация на Спешъл Олимпикс България на 25 март на летище София.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини