Патриотите не подкрепят правителство на малцинството на ГЕРБ

Блокадата, която Обединените патриоти направиха на границата с Турция беше грешка, коментира за Дарик радио заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

На въпрос има ли вариант патриотите да подкрепят правителство на малцинството на ГЕРБ, без да участват в него, Джамбазки заяви, че това изключително трудно може да се случи. 

"По мое лично мнение това не може да се случи. Трябва да има свършена работа, само подкрепа, без работа, вършеше нещо, но и много неща не свърши. Мога да кажа едно такова нещо, което бе голямата битка и мъка за изграждане на оградата. Но мога да кажа и неща, които останаха във времето - промяна в Гражданския процесуален кодекс, промяната в Наказателния кодекс, които засягаха неизбежната отбрана, битовата престъпност. Всички тези неща бяха отлагани и въргаляни във времето и не се случиха. Българските граждани страдат заради неумението на законодателя да регулира тези обществени отношения. Когато говоря за Граждански процесуален кодекс имам предвид казуса около частните съдебни изпълнители и възможността човек да бъде осъден и лишен от собственост на основата на фалшиви документи", каза зам.-председателят на ВМРО. 

На въпрос коя е сферата, която Обединените патриоти най-много държат да върши работа при следващо управление, той заяви категорично: социалната сфера, битова и етническа престъпност и национална сигурност. 

"В тези сфери трябва да се върши работа без значение дали министърът е от Обединени патриоти, или не. Трябва да има поети задължения за разписани промени, които да бъдат показани на обществото", посочи още Ангел Джамбазки.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини