Васил Иванов напуска Нова телевизия заради системна цензура

Разследващият журналист и едно от най-популярните лица на Нова телевизия Васил Иванов напуска медията, съобщи той в профила си във фейсбук.

Репортерът публикува предизвестието си до шефа на телевизията Дидие Щосел. Там посочва като причина "системна цензура, налагана от Дарина Сарелска, директор на "Новини и актуални предавания" и добавя, че подробности ще разкаже по-късно днес в "Шоуто на Слави".

Името на Васил Иванов се свързва с много от знаковите разследвания на Нова, където работи през последните 14 години. До момента той бе автор и водещ на предаването "Разследване". 

Името му нашумя преди години с репортаж от заведение до парламента, в което той засече как народни представители пият кафе, докато с техните депутатски карти се гласува в пленарната зала. Материалът тогава му донесе Златно чадърче от медийния фестивал в Албена. През годините е носител на още много награди.

През 2006 г. пред апартамента му в столицата избухна бомба. За щастие никой не пострада, но извършителите така и не бяха заловени.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Йо
    йода
    2 0
    11:49, 18 апр 2017
    Харесвах го ! Дано не се е продал ?!
  • 2
    По
    Порчо
    2 0
    12:35, 18 апр 2017
    В държавата на цар Тиква могат да виреят само прехласнати в божествения ореол на Вожда Слънца слагачи. Всеки, който се опита да се разрови по-дълбоко във фекалните натрупвания, стоящи начело на държавата ни, бива отсвирен или изпратен в десета глуха.
Последни новини