Ивайло Захариев: Най-големият проблем са отсъстващите родители, дрогата и всичко останало е следствие

Изображение 1 от 2

    Най-големият проблем на тинейджърите е отсъствието на родителите, а всички останали проблеми са следствие от него, това каза Ивайло Захариев в разговор по повод на представената в Първомай от театрална формация „Улична банда“ пиеса „Спасителят“.

    Актьорът и колегите му не само разказаха една история за наркотици с трагичен край, но след това звездата от „Под прикритие“ беседва с присъстващите ученици, като се опита да ги убеди в безсмислието на дрогата. Той разговаря с тях без да се опитва да ги поучава, като сподели по близък за разбиранията им начин колко страшни могат да бъдат последствията. Разказа още, че като тийнейджър и той е имал своя бунт, търсил е своята свобода, но заниманията му с театър са дали цел в живота му и са го спасили. Шмекера, както е прякорът му в сериала „Под прикритие“, призна, че е пробвал дрога и подчерта – няма да ви лъжа -беше приятно, но това е измамно, защото е временно.

    Наркотиците и борбата с дрогата са социално изпитание, което е лесно за поставяне на сцена, разпознаваемо е, но и то е в следствие на изоставянето на децата от родителите, каза актьорът, който е социално ангажиран с това.

    Освен наркотиците, според него съвременните тийндейджъри страдат от агресията, от неразбираемите знания и четене, но отново подчерта – всичко това е функция от незаинтересоваността на родителите. По време на разговора, който той проведе с учениците стана ясно, че би искал да постави на сцена и друг младежки проблем – несподелената любов. Ивайло Захариев има още една кауза – той е лице на конкурса „Забавното четене“, в който деца трябва да дописват любими произведения.

    Ивайло Захариев е звезда от „Под прикритие“, но сподели, че е гледал филма само заради професионалния си ангажимент, иначе телевизия не гледа. Има две деца и е готов да им даде цялата необходима грижа, защото това е начинът да ги предпази от проблемите. Вярва, че децата се нуждаят от своите родители, но след определена възраст трябва сами да поемат по пътя си и възрастните да не им се месят в живота.

    Ивайло Захариев и колегите му от театрална формация „Улична банда“ гостуваха в Първомай по покана на МКБППМН и поделение „Образование“ - Първомай. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини