Виртуоз на китарата свири на улицата (видео)

Ако изгледате видеото, непременно ще се запитате кой, за Бога е този уличен виртуоз.

Музикантът е Мигел Монталбан - китарист и композитор, роден в Сантяго де Чили. Започва професионалната си кариера през 2013 г., като основава инди рок група Andes Empire в Рим. Сингълът им "Reverse" печели конкурса за музика Redbull и групата участва в коцерти в Милано с над 15 хил публика. Следващия си сингъл "Girl" Мигел записва с продуцента и експерт на мастерирането Кевин Меткалф (Queen, Дейвид Бауи, Duran Duran, White Stripes) в Red Bull Music Studios, Лондон.

Мигел продължава да работи върху соловите си инструментални рок албуми "Inspirations", които са продадени в над 20 000 копия.

Но Мигел е признат в цял свят най-вече заради поредицата улични представления в различни европейски столици. Видеоклиповете, направени от феновете на тези виртуозни представления, се превърнаха в вирусни хитове, натрупали милиони харесвания.

През 2014 г. Мигел открива автомобилното изложение в Париж и има много възможности да работи в чужбина. През 2015 г. напуска Музикалната академия, където изучава джаз китара и се мести в Лондон, за да продължи кариерата си. В Лондон заедно с Майк Хеджис и Хайдн Бендъл записва китарата за албума на Vincint Niclo, продуциран от Sony Music, и продължава да си сътрудничи с музиканти и продуценти във Великобритания и в чужбина. Понастоящем работи върху новия си проект - денс сайкаделик рок банда, която вече има своя първи сингъл. И свири като бог по улиците

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини