МЗ отрича предизборно мълчание за урана в Хасково

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев категорично отхвърли обвиненията, че Министерството на здравеопазването е крило наличието на уран във водата в Хасково, съобщи bTV.

Той нарече обвиненията "чудовищни" и "смешни".

Коментарът на Кунчев идва в отговор на обвинението по негов адрес от Драгомир Стойнев от БСП. Стойнев обвини Кунчев в това, че той предизборно е прикрил информацията, за да може неговата партия да не загуби гласове непосредствено преди провеждането на вота.

Инспекторът посочи и че е доволен от самосезирането на прокуратурата по случая. По думите му разследването продължава и все още не се знае кой е източника на урана във водата в Хасково. Кунчев също призова за спокойствие, защото реален риск за здравето на хората нямало.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    78
    785643
    4 0
    08:42, 28 апр 2017
    Ами като няма да дойде той да ползва тази вода.
    Нагли до безобразие. И на всичкото отгоре оставки и уволнени няма. Виновници също. Всеки се натиска на мястото си и ни гледа сеира.
  • 2
    Ти
    Тинко
    3 0
    11:08, 28 апр 2017
    Искам тоя и другите, които твърдят, че няма нищо такова във водата, всеки ден пред мене да пият поне по 1 литър! Ще им стиска ли? Ето това ще е доказателството! Естествено, че предизборно са мълчали, иначе щяха много да загубят Хасково!!!
Последни новини