Фирми на Марешки в далавера с лекарства. Преглед на печата

"24 часа"

БCΠ иcĸa дa oглaви 5 пapлaмeнтapни ĸoмиcии, ГEPБ й дaвa 3, a нa ДΠC - 2

Щe дaдeм pъĸoвoдcтвoтo нa 4 или 5 пocтoянни пapлaмeнтapни ĸoмиcии нa БCΠ и ДΠC, ĸaзaxa oт ГEPБ пpeд "24 чaca".

Taĸaвa "щeдpocт" ĸъм oпoзициятa нe e пpoявявaнa пpeди oт yпpaвлявaщи, нaпoмниxa oттaм. Bce oщe нe e yтoчнeнo ĸoи ĸoмиcии щe oтcтъпи ГEPБ нa oпoзициятa. B БCΠ oбaчe нe пpиeмaт oфepтaтa, тъй ĸaтo cпopeд бpoя нa дeпyтaтитe им ce пaдaли пoвeчe ĸoмиcии - 5 или 6 caмo зa тяx, oбяcнилa лидepĸaтa Kopнeлия Hинoвa нa нeoфициaлнa cpeщa c шeфa нa ΠГ нa ГEPБ Цвeтaн Цвeтaнoв. И дopи зaплaшилa c бoйĸoт.

Зaceгa cигypнo e caмo, чe Πeтъp Kънeв oт БCΠ ocтaвa нaчeлo нa иĸoнoмичecĸaтa ĸoмиcия. Toй я oглaвявaшe и в пpeдишния пapлaмeнт.

"Труд"

Фирми на Марешки в далавера с лекарства

Спецпрокуратура разследва реекспорт на скъпи лекарства, в който са замесени и фирми на депутата и зам. парламентарен шеф Веселин Марешки, научи "Труд".

Досъдебното производство е за организирана престъпна група, източвала с измами суми от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

В четвъртък БНТ излъчи разследване на журналистката Валя Ахчиева, което най-вероятно ще бъде присъединено към материалите по делото.

"Стандарт"

Камери на всяка крачка в София

София ще се превърне в гигантски Биг Брадър за българското председателство на Европейския съюз. На всички места, където се събират повече хора, ще бъдат монтирани видеокамери, съобщи Нова тв. Мерките са заради изискванията на Брюксел за засилена охрана, която да гарантира безопасността на очакваните над 20 000 чиновници освен евролидерите. За шестте месеца на председателството догодина в София ще има над 300 срещи. За да може общината да се включи в единната система за видеонаблюдение заедно с МВР и НДК, ще са необходими около 3 милиона лева. Засилен контрол ще има по всички маршрути, по които официалните европейски делегации ще се придвижват от летище София до НДК. Единен координационен център в Столичната дирекция на вътрешните работи ще следи за специалния режим.

"Монитор"

Всяко пето куче "виси" на хазната

Всяко пето домашно куче "виси" с такса на Столичната община. Точно 2103 са заборчелите стопани, които не са платили годишния си налог от 24 лева. По груби сметки излиза, че те дължат над 50 бона. Изрядни пред хазната за миналата година са били 8306 собственици, които са платили общо 111 927 лева.

"Сега"

Хората пред пенсия имат по 3164 лв. във втория стълб

Хората в предпенсионна възраст - между 55 г. и 59 г., имат натрупани средно по 3164 лв. за втора пенсия в универсалните пенсионни фондове. Това са малко над 200 хил. българи, родени след 1959 г., които се осигуряват с 5% от пенсионната си вноска във втория стълб. Те ще са първите поколения, на които частните фондове ще трябва да изплащат масово пенсии. Това ще се случи през 2021 г. и въпреки че времето наближава, все още няма законова уредба как ще става това.

"Дума"

Над 612 млн. лв. пропилени за очистване на въздуха в София

Столичната администрация е похарчила цели 612 935 491 лв. за четири години - от 2011 до 2014 г. за очистване на замърсена София. Което прави по 419 819 лв. на ден. Това показва одитен доклад на Сметната палата за "Ефективност на общинските мерки за намаляване замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в София".

Само за метене Фандъкова е дала 11 млн. лв., а за миене на централни улици в града - 12 млн. лв. В същото време според европейските изследвания София остава първенец на континента по замърсяване с прахови частици на въздуха.

Поради това през септември 2015 г. в Европейския съд е заведено дело, по което сме осъдени.

"Капитал дейли"

Енергодружествата поискаха ново увеличение на тока от юли

Ново поскъпване на електроенергията може да се очаква от 1 юли, когато започва новият едногодишен ценови период. И трите електроснабдителни дружества ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-про" са поискали увеличаване на цените за битови потребители с между 2.2 и 8.7%. Предложенията ще бъдат разгледани от Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), която ще вземе окончателното решение.

Ревизия на тарифите се прави регулярно в средата на годината. Това обаче е второ увеличение от началото на април, когато цените на тока бяха увеличени с около 2% заради поскъпването на природния газ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини