Местата за "В полите на Витоша" са ограничени

Организаторите на майските културни тържества уведомяват, че няма да има свободен достъп до постановката на Театър „Българска армия“ „В полите на Витоша“.

За предвиденото за 16 май представление ще се изисква пропуск, който желаещите могат да си купят срещу символичната цена от 2 лв. от библиотеката на читалище „Св.св. Кирил и Методий“.

Това се налага заради предписание на органите на противопожарна защита с цел предотвратяване препълването на залата, което може да се окаже опасно за зрителите. Театър „Българска армия” отбелязва с „В полите на Витоша“ стогодишнината от смъртта на Пейо Яворов, като режисьорът Красимир Спасов прави нов прочит на класическата му творба.
През 2015 година Играещият в ролята на Стефан Драгоданоглу Иван Радоев получава номинация за поддържаща роля. Освен него на първомайска сцена ще се изявят още  Радина Кърджилова Веселин Анчев, Тигран Торосян, Явор Бахаров, Мирослав Косев, Стефка Янорова, Калин Иванов, Гергана Плетньова ,Луизабел Николова, Деян Георгиев.

Богатото семейство на Мила е против любовта й към умния политик Христофоров и иска да я омъжи за глуповатия й втори братовчед д-р Чипиловски… Развръзката е трагична като живота на самия автор. За прототипа на Мила – Мина Тодорова – Яворов пише: „Блага вест я нарекох аз в своя живот. И тя радваше очите ми подобно на бяла лилия, сред поле през май, покрито с цветя, подобна на една лилия, от която не е по-бял снега, по-висока от другите, но навела своята ароматна главица. Тя радваше очите ми – и опияняваше душата ми”. Тези авторови чувства струят от редовете на драмата и правят „В полите на Витоша” шедьовър в българската драматургия.
Представлението е от 19 часа, на 16 май в големия салон на читалището.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини