Диана Димитрова с най-голямата награда на МОН "Свети Иван Рилски"

Изображение 1 от 2

    Директорът на Основно училище "Стою Шишков" в с. Търън Диана Димитрова беше отличена с най-голямата награда на Министерството на образованието "Свети Иван Рилски". Тя получи наградата си - икона на светеца покровител на специална церемония в Рилската Света обител на вчерашния празник на светите равноапостоли Кирил и Методий.
    Лично новият министър на образованието Красимир Вълчев е връчил наградата на Диана Димитрова, която е сред четиримата директори в цялата страна, удостоени с нея. Това разказа днес пред събраните на съвещание директори на учебни заведения от Смолянска област началникът на Регионалното управление по образование Иван Муцевски. Той коментира още че това е голяма чест. "Трябва да има силна образователна система и много добри директори, за да имаш тая чест. Ние решихме днес да донесем иконата на Св. Иван Рилски - нашия закрилник, която е осветена в Рилската Света обител, за да ни помага и за здраве и успехи на нашите дечица", каза шефът на инспектората.
    Диана Димитрова сподели пред колегите си, че наградата е дошла малко изненадващо за нея, но я приема от името на всички работещи в сферата на образованието в Смолянска област. "Ние работим така че и в национален мащаб и в международен мащаб да се чува името на Бълагария с образователни постижения. Това което доведе до тази награда е, че ние без да чакаме какво ще се случи в политически план, решихме във всеки един учебен предмет да насочим работата на колегите към формиране на ценностна система у децата и единия наш проект завърши с едно прозрение на наше дете. То каза, че човешко достойнство притежава и още неродения и вече мъртвия човек", сподели пред директорите Диана Димитрова.
    Специално за СмолянБгвести Димитрова каза още, че наградата "Свети Иван Рилски" е признание за дългогодишния труд на всичките й колеги. Определи я също така като голяма отговорност, защото и очакванията към нея ще бъдат по-големи. Диана Димитрова е директор на малкото селско училище в Търън и не е пропуснала да поговори с новия министър на образованието за необходимостта от специална държавна политика към учебните заведения в малките и отдалечени населени места.

    Величка Петкова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини