По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?

Военният министър Красимир Каракачанов даде да се разбере, че може да не уволни Иво Антонов, служителят в Министерството на отбраната, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. 

Вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал отстраняването му, а това е в правомощията на военния министър. Ден по-рано министър-председателят уволни зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев заради подобна снимка хитлеристки поздрав.

Днес Каракачанов припомни, че вчера, когато се разгоря скандалът, той бе в Брюксел за среща с шефа на НАТО.  

"Разпоредил съм още снощи заместникът ми да го извика и да му иска обяснение. В този момент служител Антонов получава сърдечна криза, повикана е линейка, стациониран е в кардиологичното отделение на ВМА", обясни днес Каракачанов. 

Той беше категоричен, че няма да му иска обяснения, докато е в криза, защото това би било ненормално. 

На въпроса дали съществува хипотеза да не уволни Антонов, министърът обясни, че "съществува хипотеза да се държим като хора". 

"А не заради една евтина новина и обслужвайки една етническа партия да предизвикваме здравословни проблеми, а недай си Боже и нещо друго в един служител. Аз съм длъжен да защитавам служителите на това министерство", каза Каракачанов. 

"Представете си, ако го бях уволнил. И с този служител се случи нещо. Кой носи моралната отговорност? Кой ще погледне жена му и децата му? Айде стига простотии!", каза още министърът. 

Той попита и по какъв член от кой закон той може да уволни Антонов, който е държавен служител. Каракачанов припомни и че снимката му е била отпреди 10 години. 

"Всички в живота си ли сме били светци, не сме бъркали или не сме правили грешки и не сме имали младежки емоции и увлечения ли? Заради които след десет или двайсет години някой  ще ни ги размахва?", попита министърът. 

Каракачанов съобщи, че Антонов е служител от 18 години във военното министерство. Той бил с отлични атестации от различни министри, бил инициатор и на държавната политика за възстановяване на войнишките паметници. Каракачанов попита лидерката на БСП Корнелия Нинова кога е искрена. 

"Кога БСП разбраха, че сме фашисти? Когато Корнелия Нинова обяснявяше още преди предизборната кампания, че може да направи правителство само с Обединените патриоти не знаеше ли, че сме фашисти? Айде стига с тия евтини политически номера. Аз разбирам, че мечтата й да спечели изборите и да оглави правителството не се сбъдна, но трябва да има някакъв морал в политиката", каза Каракачанов. 

Той обвини ДПС, че те са инициатори на кампанията срещу Иво Антонов и го обясни с факта, че патриотите са им отнели възможността да разпределят порциите на държавната хазна.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини