19 загинали и над 50 ранени след взривове на концерт в Манчестър

Взривове са разтърсили концертната зала Manchester Arena в северния английски град Манчестър, предадоха световните информационни агенции.

Съобщава се за най-малко 19 загинали и над 50 ранени. Повечето пострадали са с рани от шрапнели. От спешните лечебни центрове в града уточниха, че в болниците са откарани общо 59 души. 

Полицията разследва разигралата се трагедия като самоубийствен терористичен акт. Като такъв го определи в изявлението си британският премиер Тереза Мей. 

 Световните лидери осъдиха терористичния акт на концерт в северния английски град Манчестър. 

Сред тях първо коментар направиха британският премиер Тереза Мей, кметовете на Манчестър Анди Бърнам и Лондон Садик Хан, както и първият министър на Шотландия Никола Стърджън. Лидерите на лейбъристите Джеръми Корбин и либералдемократите Тим Фарън също използваха "Туитър", за да изкажат скръбта си. 

Австралия, Индия, Сингапур вече изказаха съболезнования заради окървавеното събитие. 

Американската певица Ариана Гранде, чийто концерт в "Манчестър арена" завърши трагично, изрази ужаса и скръбта си от случилото се. 

Съобщава се, че поддръжници на групировката "Ислямска държава" празнуват в социалните мрежи след кървавия акт на насилие. Британската полиция почти веднага обяви, че това е терористичен акт. 

Отекнали са два взрива около 22 часа местно време, а по-късно друго взривно устройство е било взривено дистанционно. 

От съобщения в "Туитър" стана ясно, че на концерта са присъствали и много деца. Притеснени роднини публикуват снимки с молба за информация относно състоянието и местонахождението им. Хаштагът в #MissinginManchester. От посолството ни в Лондон съобщиха за БНТ, че нямат информация за пострадали българи. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    1 0
    09:52, 23 май 2017
    " кмет на Лондон Садик Хан "

    намери грешката
Последни новини