Четвърта изложба на три поколения беше открита в коридора на властта

    За четвърти път Вълчо Камбуров, дъщеря му Николина Андреева и синът ѝ Антон Аднреев откриха художествена изложба пред кабинета на кмета в общинска администрация.

    Приятели, колеги роднини и съученици на художниците дойдоха, за да видят най-новите творби на художниците.

    В характерен стил Вълчо Камбуров откри тържеството с майска импресия, стихове за Кирил и Методий и мисли за изкуството. Той представи своите „цъфтящи картини“ и две платна, напомнящи за идващото лято. В акцент се превърна и платното му „Поколения“, в което е вплетен образа на футболният треньор Димитър Ямалиев.

    Ники Андреева разказа за творбите на сина си Антон. Тя обясни желанието му да се занимава с анимация, което се вижда и в рисунките му – многоцветни, изключително детайлни, с много фигури, всяка от които има собствен характер. Всеки фрагмент от творбите на Антон би могъл да се разглежда като отделна картина. Като майка-творец тя сподели гордостта си, че във време, в което ръцете на децата обикновено са заети с технологии, Тони ги използва, за да твори и да създава свят, различен от заобикалящия ни.

    Николина представи своя авторска керамика и платна, носещи усещането за движение и развитие по спирала.

    Изложбата официално беше открита от заместник-кмета Николай Митков. Той отбеляза, че според разпространеното мнение талантът се предава през поколение, но случаят с тези трима автори е изключение от правилото, още повече, че при тях изкуството не е само под формата на цветни петна, а те умело си служат и с изразните средства на литературата, танците и други.

    Вълчо Камбуров, Николина Андреева и Антон Андреев получиха много цветя и поздрави от гостите. За всички имаше и по чаша вино, майсторски приготвено от съпруга на Ники – Йордан Андреев. 

    Изложбата ще остане там до края на месец май.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини